MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z...
fot. airborne77/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Produkty zawierające cukier

Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z Sorbonne Paris Nord University, spożycie cukru wiąże się z wyższym ryzykiem zachorowania na raka. Wynika to m.in. z tego, że wraz ze spożyciem cukru, wzrasta możliwość wystąpienia otyłości i zachorowania na cukrzycę typu 2.

Zarówno cukrzyca, jak i otyłość, sprzyjają występowaniu stanów zapalnych i stresowi oksydacyjnemu. a to może zwiększyć ryzyko wystąpienia niektórych rodzajów raka. Cukrzyca typu 2 sprzyja rozwojowi m.in. raka jajnika, nowotworów piersi i macicy.

Zobacz również

Festiwal Ave Maria w Czeladzi. Artystyczna uczta w trzech aktach!

Festiwal Ave Maria w Czeladzi. Artystyczna uczta w trzech aktach!

Chica wykryła przemycane papierosy

Chica wykryła przemycane papierosy

Polecamy

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków